En-cok-satilanPin

2023 Nisan ayı en çok satan otomobiller belli oldu!

ODD tarafından açıklanan 2023 Nisan ayı en çok satan otomobiller listesi Türkiye’deki otomobil sektörü için oldukça önemli veriler içeriyor. Özellikle pandemi sonrası yaşanan çip krizi ve talep patlaması nedeniyle tedarik sorunları yaşayan markaların satış rakamlarına yansıyan bu dönemde, kullanıcıların tercihleri de önemli bir yer tutuyor.

Tedarik sorunları satış rakamlarına yansıdı!


Türkiye’de sıfır otomobil almak isteyen kullanıcıların minimum 3 ay beklemesi gerektiği söyleniyor. Bu durum, kullanıcılar kadar otomobil markalarını da etkiliyor. Yaşanan tedarik sorunları nedeniyle yeterince sıfır otomobil getiremeyen bazı markaların satış rakamlarında düşüş yaşandı. Özellikle Toyota’nın bu sorunlardan etkilendiği ve listenin 11. sırasına gerilediği gözlendi.

2023-Toyota-Corolla-2Pin

En çok satan marka listesinde Fiat liderliği yine bırakmadı!


En çok satan markalar arasında Fiat liderliği yine bırakmadı. Fiat Egea modeliyle birinci sırada yer alırken, Renault ikinci sırada yer aldı. Renault Clio modeliyle attığı atakla toplamda 7872 adet sattı. Listenin 3. sırasında ise Renault şirketlerinden Dacia yer aldı. Dacia, Duster modeliyle Nisan ayı içerisinde toplamda 2999 adet sattı.

fiat-egea-ya-zam-iste-yeni-fiyatlar1Pin

Türk kullanıcılar en çok SUV tercih ediyor!


Kasa tiplerine bakıldığında, Türk kullanıcılarının en çok SUV tercih ettiği görüldü. SUV’lar listenin yüzde 45,49’una sahip oldu. Sedan araçlar ise düşüş yaşadı. En çok satan model Fiat Egea Sedan olmasına rağmen sedan araçlar listenin yüzde 29,62’sine sahip oldu. Hatchback otomobillerse piyasadaki paylarını korudu. Türk kullanıcılar her ne kadar stationwagon otomobillere soğuk davransa da Passat Variant sayesinde bu algı kırılacak gibi. SW satışları ciddi oranda yükseliş kaydetti.

dacia-duster-Pin
Genel bazda 2023 Nisan ayı rekor kırdı!


Türkiye’deki otomobil sektörü için oldukça önemli olan 2023 Nisan ayı, genel olarak rekor kırdı. Her ne kadar tedarik zincirlerinde sorunlar yaşansa da, Nisan ayında ciddi artışlar görüldü. Geçtiğimiz ay otomotiv pazarı yüzde 62’lik bir artış yaşadı ve toplamda 97 bin 679 adet otomobil satılarak tüm zamanların en iyi nisan ayı olarak kayıtlara geçti.

renault-clio-2022-fiyat-listesiPin

Sonuç olarak, Türk kullanıcıların en çok SUV tercih etmesi, otomobil markalarının tedarik sorunları nedeniyle yaşadığı düşüşler ve Nisan ayında otomobil pazarının rekor kırması Türkiye’deki otomobil sektörü için önemli veriler içeriyor.

Cilginteknoloji.com olarak bu içeriğimize otomobil kısmından ulaşım sağlayabilirsiniz. Bunun ile alakalı daha fazla içeriğe ulaşmak için Google baz alarak sitemizde arama yapabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir